Op de vraag: Barcelona of Madrid? koos ik altijd voor Madrid. Maar na mijn week Barcelona / Badalona weet ik dat zo net niet meer. Madrid ligt niet vlak bij zee, hè.

Ik vertrok op een woensdag en kwam terug op een woensdag en het weekend ertussen was voor Barcelona Knits. Genoeg tijd om veel te doen. In 2006 bezocht ik het Textiel Museum, een museum dat ik nooit meer terug heb kunnen vinden. Tot ik nu ontdekte dat het onderdeel was geworden van een groot huis voor makers: Museu del Disseny. Ik bracht er een paar heerlijke uren door met kijken naar sieraden, oud borduurwerk en mode.

Er was een protocol van inwisselen van tickets voor polsbandjes voor Barcelona Knits dus dat stond (met rondzwerven door de stad) op het vrijdagprogramma.

Het weekend bracht ik met velen door in het prachtige WTC gebouw in de haven van Barcelona. Ik volgde een workshop bij Linda Marveng en bij Andre de Castro. Allebei zeer de moeite waard. En ik kocht natuurlijk mooie strengen garen die ik niet nodig had. Een foto van mij kwam zelfs op Instagram terecht en ik wou dat ik wist hoe ik ‘m kon isoleren – als iemand dat weet…. graag! Het festival was reuze leuk en leerzaam, ik koeterwaalste heel wat af ‘en Español’ en ik had het naar mijn zin.

Na het festival had ik een superavond in de opera Liceu met Doña Francisquita, waarin een bijzonder gastoptreden van Lucera Tena.  Ik ging met het kabeltje naar Montjuïc en was onder de indruk van het verhaal van het kasteel.

In het prachtige museum Picasso bracht ik uren door en viel geheel voor Picasso blauw.

Mijn appartement lag in Badalona, ten noorden van Barcelona. Reuze basic, maar wel heel dicht bij het strand.  En geloof me: zomaar je huis uitstappen voro een strandwandeling is fantastisch. Ik kookte zelf (WW gewijs erg verstandig) en had het prima naar mijn zin. Barcelona/Badalona? Ik zou er kunnen wonen.

Leuk? Deel dit dan: