Op het moment ben ik snel moe en niet zo energiek. Wat te doen? Op de superfoodtoer, dan wel super gezonde dingen aan de dagelijkse kost toevoegen. Ik las over al het goede van havermout. Daar twijfelde ik geen seconde aan, maar tegelijkertijd griezelde ik van de gedachte om zo’n weeïge kleffe hap in de ochtend naar binnen te werken. En ineens zag ik havermout klaargemaakt op een manier die me wel lekker leek en het zag er heel leuk uit! Niet dat dit belangrijk is, maar het fleurt de vroege morgen wel op. Op de site van The Yummy Life stonden veel recepten voor haver met van alles in een potje. Dat wil je eten! Dus ging ik aan de slag. Alsof het moeilijk is… echt niet, een ei koken is lastiger. Kijk, dit zijn mijn potjes.

Potjes met havermoutpotjes met havermout

De basis is simpel:

  • 22 g havermoutvlokken
  • 80 ml melk
  • 60 ml yoghurt

In mijn potjes zit ongezoete amandelmelk van Alpro en gewone magere yoghurt. In elk potje deed ik verder: wat rozijnen, wat gojibessen, wat lijnzaad en een in kleine stukjes gesneden pruim. Als je het zoeter wilt maken kun je appelzoet gebruiken, bijvoorbeeld. Of honing. Even omroeren. Een walnootje kraken en erop leggen. Dekseltje erop (jaja, ik liet een van de dekseltjes uit mijn hand vallen, kapot natuurlijk) en in de ijskast. In ieder geval een nacht laten staan, maar het kan ook langer. Een fantastisch ontbijt, waar je het best een tijd op vol kan houden. En supergezond!

Leuk? Deel dit dan: