Een nieuw kookboek van Annabel Langbein uitproberen voordat het in de winkels ligt? Ja graag!  En dus schreef ik me in en vergat het… tot ik dat mailtje kreeg dat ik ‘erbij zat’. Terug van vakantie lag het boek er, met prachtige foto’s en onmiddellijk charterde ik de buren en hun zonen en nog meer buren voor een groot eetfeest. Kon ik eindelijk ook in stijl mijn via Culinette gewonnen Stick It plankje proberen.  Fotograferen van zo’n voedingsding is trouwens nog een heel gedoe – gaan we ook nog een project van maken. De meeste foto’s hieronder zijn van de hand van Mart. SimplePleasures-2In totaal zouden we met 8 mensen borrelen en met 6 mensen eten. Het boek van Annabel ziet er heel aantrekkelijk uit, prachtige foto’s die uitnodigen tot lekker en eerlijk eten maken. Omdat we net terug zijn van vakantie in Spanje en Frankrijk creëerde ik een diner in tapas style. Ik maakte volgens Annabels recept de tapenade en de worteldip en die waren superlekker.        Tapenade en worteldip

Buiten regende het. Binnen was het een zonnige vakantieavond. We startten aan tafel met Annabels Tuingazpacho. Nu had ik net die week een gazpacho gemaakt volgens het recept van Alain Ducasse: fantastisch. En op vakantie had de gazpacho ook regelmatig op het menu gestaan. Lekker. Deze gazpacho van Annabel was mij teveel opgepimpt tomatensap. Maar de buren vonden het heerlijk! Zo zie je maar weer.

2013-08-24 16.39.112013-08-24 17.10.43 2013-08-24 19.13.33

Daarna heb ik alle registers opengetrokken. Ik wilde een echte Spaanse aardappeltortilla maken en helaas was de frittata van Annabel te onspaans en koos ik voor het recept uit mijn Spaanse kookboek. Daarentegen waren de Marokkaanse gehaktballetjes en de kip met abrikozenglazuur een schot in de roos. De abrikozenglazuur had ik van een potje Hak abrikozen op appelsap gemaakt, want er was nergens een verse abrikoos te vinden. Een prima oplossing.
Een van de vakantiesouvenirs  was een grote Saint-Nectaire kaas en daarmee maakte in hoofdgerecht nummer drie: Saumon au Saint-Nectaire. Die omschrijving is ook meteen het recept: een plak Saint-Nectaire op een moot zalm en op 180 graden 20 minuten in de oven. Kan met elke kaas. Vanzelf.

Tortilla SimplePleasures-10SimplePleasures-9

Als groenten maakte ik de gegrilde broccolisalade en de Romeinse sla. Tegen de tijd dat we bedachten dat die ook moesten worden gefotografeerd waren de schalen al leeg. Omdat ik aan het eind van een lange kookdag geen zin meer had in toestanden, heb ik de tarte tatin van het menu geschrapt en vervangen door aardbeienijsjes van verse aardbeien, munt en balsamico – staafmixer erop en in ijslollievormpjes en prima te doen. Daarvoor hadden we nog een kaasplateau met een kaas 🙂 juist, Saint-Nectaire. SimplePleasures-16Het was allemaal lekker en gezellig. Ik had me uitgesloofd waardoor het veel werk was, maar eigenlijk zijn de recepten eenvoudig te maken en geven ze maximaal effect. Simple Pleasures van Annabel Langbein is echt simpel en plezierig. We hadden een heerlijke avond en de burenband is weer hecht gesmeed.

 

Leuk? Deel dit dan: