Het boterde een tijdje niet tussen Parijs en ons. Door de begrijpelijke beveiligingsmaatregelen was de stad soms niet zo vriendelijk voor bezoekers en de barsheid van Franse ordebewakers is weinig uitnodigend. Maar het afgelopen weekend liet Parijs zich weer zien van haar charmante kant en omhelste ons. Wij op onze beurt genoten met overgave.

De vrijdag bracht ik door met de jacht op textiel. Ik kocht stofjes voor een topje en een rokje bij toch wel het leukste stoffenwinkeltje (o.a.) van Parijs, AnneKaBazaar. Het werd natuurlijk Atelier Brunette stof in een dromerig motiefje.

Van het 11e arrondissement ging ik naar het 9e om aan de voet van de Sacré Coeur te verdwalen bij Tissus Reine, echt de koningin onder de stoffenwinkels. Ik heb ook eigenlijk helemaal geen tijd om dit blogje te schrijven, ik moet raderen en rijgen, stikken en strijken. BHV Marais heeft een hele etage voor plaisirs en loisirs, oftewel kantjes en bandjes en van alles voor creatief met kurk. Heerlijk scharrelen.

Tissus Reine in Montmartre

Op zaterdag bezochten we de maantentoonstelling in het Grand Palais. Want het is 50 jaar geleden…. etc. Dat was een gemiste kans. Het wekte de indruk dat een paar mensen door de archieven hebben gelopen, wat schilderijen met een maan hebben verzameld, er wat thema’s bij verzonnen en op hebben gehangen. Leuk was een maanvloer met voetstap. Al die foto’s en filmpjes van de Apollo interesseren me geen zier. Verder slenterden we zielstevreden door Parijs.

De zondag was voor Musée d’Orsay: Berthe Morisot. We hebben lang in de rij gestaan, ook al omdat het niet lukte om online kaartjes te reserveren ‘on the spot’. Dat was bij het Grand Palais evenmin gelukt (advies: doe het van te voren, want het is zonde van je tijd). De tentoonstelling was leuk – impressionisme is altijd fijn om te zien en het was bijzonder om nu eens niet één Morisot tussen de mannen te zien hangen, maar heel veel van haar werk bij elkaar. Dan treedt overigens ook wel het impressionisme-vermoeidheidssyndroom in werking…. (eigenlijk één woord, maar dat zag er niet uit). Na afloop brachten we nog een bezoek aan de gehavende Notre Dame en kochten we ijs bij de lekkerste ijsmaker van Parijs…. ik koos de smaak orange sanguine van Berthillon. We besloten de dag met een bliksembezoek aan de FNAC. We rolden zielstevreden het vliegtuig weer in met dubbeldikke koffertjes. A bientôt, Paris.

Leuk? Deel dit dan: