Bijna een week zijn we nu op vakantie. Donderdag 21 juli reden we weg. ‘S avonds zaten we met een biertje bij de Place Stanislas. Memory Lane 1 van lang geleden. Memory lane 2 was Lyon.  In 2017 brachten we daar noodgedwongen een dag door omdat de auto kapot ging. Dat was een heerlijke dag… we aten bijzonder ijs, we liepen door een leuk oud straatje, kochten lavendel en scholen voor een wolkbreuk met onweer in een leuk restaurant. We vonden het straatje terug: Rue St Jean, aten ijs bij dezelfde ijstent, kochten lavendel in hetzelfde winkeltje en dronken wat op hetzelfde plein tegenover het restaurant waar we scholen. Maar dit keer begon het pas veel later op de avond te onweren.


Na Lyon reden we door naar de Provence, Luberon. Voor 2000 ging ik daar elke vakantie naar toe. Met Mart slechts een keer eerder. 2001? 2002? Geen idee meer. De foto’s uit die tijd zijn er niet meer en ik blogde nog niet. Maar we wisten nog dat we een huisje hadden aan de voet van de Mont Ventoux en voor het plaatsje Bonnieux. Hup, vanmiddag memory Lane 3: Bonnieux.

We lunchten bij Le St André. Dat was heerlijk en ze hebben er trouwens fantastisch lavendelijs (want je kunt veel meer doen met lavendel dan het in een zakje in de kast hangen).  We kochten linnen kleding en liepen de route van de Penitents Blancs. Dat deed ik 20 jaar geleden een stuk vlotter. Boven op de heuvel heb je een adembenemend uitzicht. Het huisje waar we toen zaten hebben we niet terug gevonden  maar ach….

Leuk? Deel dit dan: