22 januari 2018

Kobo Min

De e-reader en het e-boek vind ik een van de beste uitvindingen van deze tijd. Je hele boekenkast zit in een klein, handzaam apparaat dat niet heel veel groter is dan een telefoon en met gemak in een kleine handtas past. Lezen kan overal, want er zit een lampje in. Geen stapels boeken meer die je beschuldigend aankijken, alleen maar hoger worden en stof verzamelen en ruimte innemen.Van de ‘er gaat niets boven een echt boek’ sentimenten heb ik volstrekt geen last. Goed ook voor het milieu: geen bomen meer die veranderen in, hoe nobel ook, boeken.

Dat goed voor het milieu moet ik helaas behoorlijk afzwakken. Na precies 3 weken langer dan 2 jaar trouwe dienst begaf mijn Kobo Glo het van de ene dag op de andere. Ze liet zich niet meer opladen. Het scherm gaat dan op zwart. Dan ontdek je dat Kobo overal helppagina’s heeft, op Twitter, op Facebook  over hoe je boeken moet downloaden en aanschaffen, maar weinig over  de hardware.

De zondagwandeling ging naar de MediaMarkt, die na enig onderzoek moest concluderen dat a. de garantie net 3 weken was verlopen en b. dat het niet mogelijk was om het ding te repareren. Daar ging dus mijn idee van ‘goed voor het milieu’. Ik spaar dus wel bomen/boeken uit, maar elke twee jaar (vlak na het verlopen van de garantie, natuurlijk) moet ik een apparaat in de ‘oude apparatenbak’ gooien. Kijk Kobo, dat vind ik niet zo heel erg klantvriendelijk en al helemaal niet duurzaam. Want zo goedkoop zijn die e-readertjes nu ook weer niet. Minpunt

bonnetje van de oude ereader

 

Leuk? Deel dit dan:

Geen reacties

No comments yet.

Sorry, op dit moment geen comentaar mogelijk.