5 november 2012

Kieskeurig

cuppa tea

(English scroll down)
Op de keper beschouwd is de voedselindustrie te gevaarlijk voor zo’n belangrijk iets als het alledaagse voedsel. De intensieve veeteelt (per ongeluk typte ik veelteelt) is daar een voorbeeld van. Wat hebben we allemaal niet voor dierendrama’s gehad? Gekke koeienziekte, varkenspest, vogelpest, mond- en klauwzeer en wie nog dacht dat geitjes lekker door de bergen struinden, kwam door de Q-koorts met beide benen terug in de biostal. Te veel in een te kleine ruimte.

Vlees, ik eet het nog maar bij hoge uitzondering, als ik echt niet kan weigeren. Vis… was er onlangs niet iets met gerookte zalm? Laat maar…

Al dat voedsel wordt verkocht in supermarkten die kilo’s knallen en boeren onderbetalen voor hun groenten. Er staat nog een hoop meer in de supermarkt waarvan ik driekwart liever laat staan. Te zout. Te zoet. Teveel dit. Teveel dat. ┬áHet is niet echt iets om vrolijk te worden.

Van de zomer heb ik meegedaan aan de Veggie Challenge. En ik merk dat ik zonder er bewust mee bezig te zijn, via Pinterest, veel zogenaamde vegan recepten verzamel. Recepten zonder vlees, zonder vis, zonder melk, zonder eieren…. Mijn broodbeleg is al sinds de zomer ‘vegan’. Ik ben er gewoon niet toe gekomen om weer terug te veranderen. Ik vind het wel goed zo. Ik taal er ook niet naar.

Mijn sportschool BBB Healthclub houdt vanaf 28 november een ‘detox‘ actie die er in feite op neer komt dat je een maand vegan leeft, zonder alcohol en koffie. Tot nog toe denk ik steeds dat ik dit wel aankan. En ga doen. Op dat ene na: mijn wolkje melk in de sterke Engelse thee in de ochtend. En als ik echt niet mag smokkelen, dan drink ik net zo lief geen thee.

English: I can easily live a vegan life. And in fact, because of a challenge I did so in summer and I am planning to do so end november and half of december. But, I can’t drink me morning tea without milk. So it will either be cheating or skipping that cuppa tea all together.

Leuk? Deel dit dan:

1 reactie

  1. Hier:
    http://www.evakooktover.blogspot.nl/
    vond ik net een superjummie vegetarische bourguignon. Als je de 2 eetlepels boter weg haalt, is ie volgens mij volledig veganistisch!

    Comment by Froukje — 6 november 2012 @ 15:52

Sorry, op dit moment geen comentaar mogelijk.